2. KOLO NBHA CZ 2019

11.06.2019

Druhé kolo NBHA jsme uspořádali v oblíbené aréně na Mitrovském statku Black Angus. Navzdory tomu, že před i po závodech panovaly letní tropy, v sobotu bylo celkem příjemných 20 stupňů. Písek v aréně si od loňského roka opět trochu lehl a tak koníci mohli běhat trochu rychleji, i když oproti tomu zas začali být opatrnější v obratech okolo sudů a tyčí. 

Kuriozitou dne pak byl balvan, který na konci barelových kategorií při třídě Youth objevili moderátor Mára s rozhodčím a jelikož písek se v místě okolo barelu vyjezdil a kámen vyčuhoval ven, rozhodli se ho pro bezpečí jezdců vykopat. To ovšem nebyl snadný úkol, jelikož z jednoho kamene se ve finále vyklubali dva a dali našim klukům pořádně zabrat. S radostí můžeme říci, že se při závodech ani při výkopech nikdo nezranil, až na krumpáč, který výkop pod Márovou silou nevydržel a praskl.

Děkujeme všem jezdcům, spolupořadatelům a především moderátorovi Márovi s panem rozhočím Králem, kteří se toto kolo (tak jako všechny ostatní) opět postarali o hladký průběh akce i bezpečí jezdců.

Těšíme se na vás příště!

Šampionkou 1D sev barelech stala Ester Bystroňová s koněm Red Star.
Zbylé výsledky naleznete v sekci "výsledky".