2. KOLO NBHA CZ 2018

17.06.2018

Jestli nás počet startujících v prvním kole v květnu zaskočil, tak v druhém kole nám vyrazil dech! Přihlásilo se 50 startovních dvojic. V Barrel race ve třídě Open bylo nakonec 30 startujících. 

Časy se mění a doby, kdy desítky jezdců startovali ve třídě Hobby/Novice a třída Open byla jen pro několik vybraných "top" jezdců jsou konečně pryč. Důkazem toho byl i tento víkend. Zatímco třída Hobby/Novice čítala stěží jednu desítku jezdců, třída Open praskala ve švech a to nejen početně, ale také výkonnostně. 

Na slavnostním nástupu bylo tolik jezdců, že se málem nevešli všichni na arénu.

Všichni kdo závody pod hlavičkou NBHA znají ví, jak funguje systém divizí. (Pokud ne, přečtěte si pravidla zde.) Každý si také mohl všimnout, že jména v první divizi se často opakují. Objevují se v ní totiž především jezdci, kteří často závodí také v zahraničí a dá se říci, že se jedná o ostřílené matadory, kteří zkrátka vědí, co dělají.

Co je, ale pro budoucnost tohoto sportu důležité, jsou další divize a ty se doslova hemží novými jmény. Navíc jsou jejich výkony velmi vyrovnané a všichni se s každým kolem více a více zlepšují. Velmi nás těší zájem těchto nově příchozích jezdců i úroveň se kterou přicházejí a začínáme si pohrávat s myšlenkou zavedení čtvrté divize pro další roky, abychom tyto jezdce ještě trochu více motivovaly.

Těmto novým tvářím také připomínáme, že se mohou zaregistrovat do boje o titul "Rookie of the Year" sponzorovaným Western Sports TV, kde také najdete více informací o pravidlech soutěže a registraci. Na vítěze čeká na konci roku přezka!

Náš pravidelný sponzor Eliott věnoval věcné ceny do kategorie "Kids" pro celý letošní rok. Děti tak vyhrávají krásné kokardy a věcné ceny značky Eliott.

Co nás letos v areálu ranče Dalu v Kozohlodech příjemně překvapilo byla o něco málo větší aréna než loni, která měla dvě vstupní brány, díky kterým byl urychlen průběh závodů. Také povrch této arény bychom určitě zařadili mezi ty lepší u nás. Písek nebyl až tak hluboký, ale skvěle udržel všechny koně v obratech okolo sudů. My jen doufáme, že takových arén bude u nás jen přibývat!

Rádi bychom také závěrem této krátké reportáže z 2. kola závodů poděkovali našim hlavním sponzorům této sezóny: eshopu s jezdeckými potřebami Hidalgu a výrobci krmiv Fitmin. Bez nich bychom totiž vzhledem k nákladům na pronájmy areálů, nebyli schopni takto skvělé závody pořádat! Děkujeme.

Těšíme se na vás všechny na dalších závodech již za dva týdny na Mitrově!