1. KOLO NBHA CZ 2018

19.05.2018

První kolo letošních závodů naprosto předčilo všechna naše očekávání! Přihlásilo se přes 40 startovních dvojic. V Barrel race ve třídě Open bylo nakonec 26 startujících. 

Na těchto číslech je krásně vidět, že oblíbenost rychlostních disciplín u nás stoupá. Co také stoupá, jsou výkony jezdců. S každým rokem se totiž časy na stejných patternech zkracují, někdy i o celé sekundy!

Za zmínku také stojí překvapivý a naprosto skvělý výsledek závodnice Báry Kodadové, která v disciplíně Pole Bending, kategorie Open zajela čas 22,5 sekundy, za což by se opravdu ani v zahraničí nemusela stydět! 

Příjemným překvapením je také mnoho nových tváří. Některé jsou úplně nové a některé se opět objevily po mnoha mnoha letech. O to příjemnější je, že i jejich výkony byly konkurenceschopné ostříleným závodníkům. 

Další novinkou, kterou první kolo ukázalo je budoucnost nás všech - kategorie Youth a Kids. I tyto kategorie byli hojně obsazené a mladých nadějí u nás máme mnoho. Časy z kategorie Youth se dokonce často velmi přibližují těm z Open, nebo jsou dokonce i lepší. Již brzy také vyšleme reprezentační tým na Youth World Cup do Brazílie!

Pokud jste tedy tak ještě neučinili, zapište si datum příštího kola do svých kalendářů. 16. června vás na Ranči Dalu čeká skvělý závodní den a přátelská atmosféra.

Video reportáž z 1. kola NBHA CZ závodů 

na Western Sports TV

Video záznam závodů 1. kola NBHA CZ 

na Western Sports TV