4. KOLO NBHA CZ 2022

28.08.2022

Čtvrté kolo letošní sezony se netradičně jelo v neděli, a tak většina jezdců dorazila na Fox Riders Ranč v sobotu a vydala se třeba na výlet do ústecké zoo. Večer před nedělním závodem si pak bylo co vyprávět a vládla zde velmi příjemná atmosféra, ostatně jako vždycky.

Na tomto ranči se naše závody konaly již třetím rokem. Mnozí vzpomínali na loňský rok, kdy vydatné srážky arénu částečně proměnily v plavecký bazén a i když tehdy od koňských kopyt cákala voda, povrch přesto držel. Letos prozměnu byla dlouhá sucha, a tak se při rychlých obratech jezdci a jejich koně ztráceli v oblacích prachu, což ovšem těšilo naší fotografku Lucku Kounickou a nejen ji, protože na tomto kole se sešlo asi největší množství fotografů, co jsme kdy viděli na našich závodech. Tento velmi suchý povrch měl ale také svou nevýhodu, protože písek se rychle přesouval a povrch se stával kluzkým. S tím si ale poradili naši šikovní a hbití pomocníci na aréně ve spolupráci se čtyřkolkou se smykem, kterou skvěle obsluhoval Honza z ranče a závod se odjel bez zranění a bylo se nač dívat.

Na Fox se vždy rádi vracíme, je tu prima atmosféra, chodí sem poměrně velký počet diváků a to vše ještě koření svým věčným úsměvem majitelka ranče, Zuzka Lišková, které patří dík za výborné, řekněme téměř domácké zázemí.

Další a vlastně také poslední kvalifikační kolo sezony 2022 proběhne 10. září a bude mít také svou netradiční premieru, protože proběhne u našich zahraničních sousedů, a to ve slovenské Galantě na Silver Lake ranči, kde se můžeme těšit na skvělý povrch a závod v hale. A divaci, ti se mohou těšit na pěkný závod, protože startujících bude jistě mnoho. Tak hurá na výlet! Přijeďte podpořit české jezdce k našim sousedům a dobrým přátelům na Silver Lake ranč v Galantě na Slovensku.