Polská jezdkyně vévodí žebříčku NBHA

25.06.2023

Poslední červnový víkend se na ranči Dalu v Kozohlodech konalo druhé kolo NBHA CZ. Závodům v rychlostních disciplínách ve třídě Open opět dominovala mladá polská jezdkyně Aleksandra Szubart s koněm DRR Peppysan Ranch. V barrel race tentokrát nezvítězila s tak velkým náskokem jako v prvním kole, i tak ale předběhla druhou nejrychlejší jezdkyni Ester Mikel Bystroňovou o necelé tři desetiny sekundy, což je stále poměrně slušný náskok. Ten pak zopakovala i v disciplíně pole bending, kde zvítězila s časem 20,882 čímž opět utekla všem ostatním jezdcům o celou divizi.

Tyto časy by ale zajisté zabodovali na jakémkoliv evropském kolbišti a čeští jezdci tak mají v podobě této jezdkyně skvělou konkurenci, se kterou mohou poměřit síly.


"Velice se mi tu líbí. Každý je velmi milý a hodně mi pomáhají. Líbilo se mi chování prezidentky Kristýny Tesařové, která ke mně přišla a nabídla mi, abych si před startem vzala warm up jízdu, o kterém jsem nic nevěděla. Je to velmi pěkné, protože mám mladé koně a zejména u toho, který chodí tyče jsem potřebovala vidět, jak to zvládne.

Obecně se mi tady líbí, že v české NBHA jsou tyče a barely velmi profesionálně postaveny a že jsou hlídány a upravovány.

Mám radost z výsledků v tyčích protože můj kůň je mladý, jel teprve 6 závodů a byl to těžký kůň se kterým jsem měla spoustu práce a tak jsem ráda že ví co má dělat když vjede do arény.

Můj druhý kůň, se kterým jezdím barely už je zkušený, ale měli jsme teď delší přestávku. Měli jsme také problémy se vstupem do arény kde dříve nebyl. Tady se nám zadařilo, ale nejsem s tím úplně spokojená, budu se snažit to ještě vylepšit." Aleksandra Szubart.