1. KOLO NBHA CZ 2022

14.06.2022

První letošní závody se konečně mohly uskutečnit bez jakýchkoli omezení a speciálních doporučení jak pro jezdce, koně, ale také pro diváky, kteří jsou vždy důležitou součástí našich závodů.

Závodní sezona 2022 tak mohla být zahájena v termínu, na který jsme zvyklí a my jsme se mohli vydat do Hoštky u Roudnice nad Labem na Ranč Ježkův Mlýn, kde jsme 7. května prvním kvalifikačním kolem rozjeli seriál letošních závodů. Počasí nám přálo, a tak všechno probíhalo bez komplikací. Jezdci a jejich koně byli již po dlouhé zimní pauze lační po adrenalinu a zážitcích, a tak si všichni tento den užívali a při svých jízdách podávali krásné a velmi dobré výkony.

Pravda, během závodu došlo i ke dvěma karambolům, kdy nám jezdci opustili sedlo svého koně, ale naštěstí se vše obešlo bez zranění, a tak byly tyto situace spíše zpestřením pro diváky, kteří tyto smolaře podpořili mohutným potleskem.

Po zakončení prvního kola čekala na jezdce ještě jedna příjemná záležitost, a tou byl takový malý galavečer, jako náhrada za ten loňský, který se kvůli proticovidovým opatřením nemohl konat. Předali jsme tak ceny loňským championum a high point championum a poté jsme si užili krásný večer za doprovodu kapely Buffaloes - Markéta Kallmunzerová a Mára Podskalský.

Velký dík patří všem z Ranče Ježkův Mlýn za skvělé zázemí jak pro závody, tak pro večerní vyhlášení a uspořádání posezení s hudbou.

Děkujeme všem za účast a těšíme se na Vás v příštích kolech NBHA CZ.